Custos e @gronegócio on line, ISSN 1808-2882, Recife, volume 18, número 2, p. 1-478, Abril/Junho. 2022.      

Ficha catalográfica

Expediente

 

Apresentação.............................................................................................................................................01

 

Costos en procesos biológicos: aplicacióndel Análisis Costo Volumen Utilidad en el proceso

de producción de carne de conejo en canelones, Uruguay..................................................................02-21

Ana Golpe, Christian Kuster, Diana Geremía e Mariana Ramos

 

Viabilidad económica y financiera de la cadena de valor flor de jamaica (Hibiscus sabdariffa L.).

Estudio de caso: cooperativas y Unión de productores de la Huacana, Michoacán.........................22-43

Nancy Harlet Esquivel-Marín, Leticia Myriam Sagarnaga-Villegas, Octavio T. Barrera-Perales,

José María Salas-González e Ana L. Burgos

 

Influence of different production methods on economic results of greehouse vegetable

production..............................................................................................................................................44-62

Radomir Bodiroga, Zorica Sredojević, Grujica Vico e Aleksandra Lučić-Govedarica

 

Cost analysis of poppy-producer agricultural enterprises and competitive advantage with

other enterprises: the case of ilgin district of Konya Province, Turkey.............................................63-76

Cennet Oguz

  

Input usage and cost analysis in capia peper production: Canakkale Province, Turkey sample...77-103

Muharrem Çinar e Arif Semerci

 

Economic afficiency of cotton production in Turkey........................................................................104-122

Yeşim Aytop, Zeliha Şahin e Cuma Akbay

 

Competências técnicas e transversais: percepção dos docentes na formação do controller........123-143

Dayvson Ricardo Rufino da Silva e Tânia Nobre Gonçalves Ferreira Amorim

 

Diseño de un sistema de costos para una empresa agroindustrial en la región San Martín........144-162

Reylis Michel Estela Yomona, Ronald Flores Macedo e Juan Félix Quispe Gonzales

  

Technical efficiency of potato production in Turkey by Stochastoc Frontier Analysis.................163-178

Bektaş Kadakoğlu e Bahri Karlı

 

Efficiency analysis of sugar beet farms in Turkey: case of Kahramanmaras...............................179-193

Hasan Burak Ağır e İbrahim Gül

 

Transaction cost economics and its impact on interorganizational cost management in

Brazilian coffee growing....................................................................................................................194-222

Sérgio Lemos Duarte e Welington Rocha

 

Artefatos gerenciais e desempenho produtivo: uma investigação em fazendas produtoras

de leite................................................................................................................................................223-256

Ana Paula Lima e Juliano Lima Soares

 

Custo logístico de distribuição em uma empresa de polpa de frutas: uma análise entre frota

própria e terceirizada........................................................................................................................257-294

Pedro Passador Bittencourt de Sá e Maria Silene Alexandre Leite

 

Utilização de métodos de custeio pelo agronegócio como forma de gerar vantagem

competitiva........................................................................................................................................295-328

Nilton Cezar Carraro, Flávio Gabriel Bianchini, Silvio Paula Ribeiro e

Marcella Fernanda Fantato

 

Controles e práticas de gestão dos custos das propriedades rurais familiares............................329-351

Graziele Vitali, Suzete Antonieta Lizote e Patrick Zawadzki

 

Correlação canônica dos custos na produção do trigo na região sul do Brasil..............................352-372

Erica Juvercina Sobrinho, Anderson Martins Cardoso e Marcelo Tavares

 

Analysis of subjectivity in measuring assets assessed by level 3 of the fair value hierarchy......373-396

Lyss Paula de Oliveira e César Augusto Tibúrcio Silva

 

Linking market innovation practices to small agricultural business performance: does

developing new marketing pproaches, methods, and tools matter?...............................................397-423

Dongmei Li, Evans Brako Ntiamoah, Martinson Twumasi Ankrah e

Edmond Yeboah Nyamah

 

Analysis on the cost-benefit change and its influencing factors of pig breeding in Heilongjiang

Province............................................................................................................................................424-439

Lu Tian, Jia Kang e Chunyang Yin

 

Cost and profitability analysis of greehouse eggplant production: a case study of Antalya

Province, Turkey..............................................................................................................................440-457

Mevlüt Gül, Nuri Değirmenci, Bekir Sıtkı Şirikçi e Bektaş Kadakoğlu

 

Biological assets in accounting of socially responsible activities of agricultural enterprises......458-476

Yuliia Maksymiv, Valentyna Yakubiv, Nadia Pylypiv, Iryna Piatnychuk, Iryna Hryhoruk e

Volodymyr Hokh

 

Instrução para autores.....................................................................................................................477-478